Sorpreses d’una passejada

(Encetem un micaco caminant…)

Un dels meus vicis a caminar, i quan dic vici és vici vici, tan que si un cap de setmana no he fet la meua passejada de rigor em poso de mal humor. És per això que els caps de setmana sempre en tinc alguna passejada pensada, gairebé sempre amb la finalitat de fer fotografies d'alguna cosa en particular, ja sigui un poble, el Casc Antic de Barcelona, unes ruïnes o qualsevol altre excusa.

Aquest cap de setmana passat també va haver passejada, així que aprofitant que el diumenge feia solet vaig anar a fer una volta per Badalona i fer unes quantes fotografies ( com no !!). El fet és que fa pocs dies vaig llegir una cosa sobre la meua ciutat que volia comprovar, així que vaig aprofitar la passejada per a fer-ho. Bé, ja us ho contaré, ara torno al que anava… un dels aspectes que més m'agraden d'aquestes passejades urbanes és que no saps mai que et pots trobar, i aquesta no va ser pas una excepció.

I és que després de molt voltar vam acabar al barri de Dalt la Vila, i allà vam ser testimonis d'una iniciativa lloable. Dalt la Vila, per aquells que no ho sabeu, és el barri originari de Badalona, el nucli de la ciutat i darrerament és noticia perquè, després d'anys de degradació i d'oblit, l'Ajuntament prepara un pla de millora i reforma del barri, pla que els veïns no veuen amb bons ulls ja que, no sense raó, temen que faci perdre personalitat i tipisme al barri . El fet és que no és gens estrany veure al barri cases abandonades amb les finestres i les portes tapiades…

Cases Tapiades

… que donen al barri un aspecte encara més abandonat i deixat. Davant d'això, per millorar la imatge del barri i, de pas, reivindicar un "saboir-faire" en la rehabilitació que, a hores d'ara, l'Ajuntament de Badalona no té, la Comissió de Veïns de Dalt la Vila amb la col·laboració d'altres entitats, han decidit pintar aquelles portes i finestres fins ara mortes i que des d'ara mostren imatges de vida que representen, entre altres, activitats tradicionals del barri. Així, l'ambient que havia diumenge pel matí era aquest …

Cases Tapiades
Cases Tapiades

… una altra bona iniciativa de la Comissió que des d'aquí celebro, i és que l'actitud de l'Ajuntament és força discutible, només cal veure la noticia dels fanals del dia 3 de desembre d'aquesta pàgina per veure que no tenen en compte la particularitat del barri alhora de fer la rehabilitació, cosa, per una altra part, no gaire sorprenent si tenim en compte altres actuacions.

Nota Curiosa: En una altra passejada vaig veure aquest altre detall de "la canción del verano e invierno de 2007… y posteriores". Ara si que ja pot dir Youtube que s'ha fet popular…

El último cartucho

 

Me'n vaig al badiu…

(esperant un estat propi)

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 comentaris a l'entrada: Sorpreses d’una passejada

 1. Uribetty diu:

  Diumenge a la tarda vaig passar justament per Dalt la Vila i vaig veure com pintaven les cases, tal i com dius, és una bona iniciativa.
  Per altra banda no crec que l’actuació del govern i concretament de la regidoria de cultura i patrimoni es coses es facin malament, cal recordar que el pla de reabilitació està redactat des de fa un temps.
  Salut!

 2. Carquinyol diu:

  Uribetty: El pla està redactat fa temps, però ara s’han de contemplar les alegacions, i l’Ajuntament s’està posant en contacte amb els veïns de forma individual i no s’han posat en contacte amb l’Associació, això fa de molt mal pensar…

  Per una altra banda la regidoria ha de tenir cura no només de la redacció del pla, sinó de la seva execució… i allò que han fet amb les faroles és un pecat. Tu t’imagines a la plaça del Rei unes faroles “fashion” de darrega generació? doncs això 😉

  Txell: Damunt les portes tapiades fan pintades que simulen, per exemple, portes de fusta o activitats del barri, per exemple, a la porta tapiada de l’antiga barberia han pintat damunt de les totxanes una escena d’un barber tallant el cabell

 3. Carquinyol diu:

  Vam passar per pura casualitat i ens va cridar l’atenció el que estaven fent (no teníem ni idea de que hi anaven a fer), de fet no vaig fer més fotos perquè em feia vergonya que pensessin “i aquest que fa ara?”. També és cert que vam pensar “mira, segur que la Marga està per aquí”.

  Força i endavant

 4. xuefei diu:

  Thank you for sharing
  DVD iPad変換 Mac 変換はMacユーザためにDVDをiPadの互換性がある動画や音声フォーマットにリップしたり変換し、娯楽のためにDVDをiPadに転換し、より動画編集のためにDVDをiMovieに転換します。 Mac DVD解読機としても、このDVD iPad Mac変換はパスワードを付けたDVDを解読しiPad動画に変換します。

Els comentaris estan tancats.