Bloc solidari… si, jo també

( Encetem un micaco de memes… )

Blog Solidari

Aiiii… que puc dir dels "memes", d'aquestes cosetes incorpòries que viatgen saltant de bloc en bloc com si fossin una mena de llagosta cibernètica. Per una banda, a vegades, poden causar certes molèsties, doncs et volen fer parlar de temes que no t'acaben d'agradar o bé arriben en moments inoportuns. Però, per una altra banda, et permeten comprovar que hi ha gent que segueix amb major o menor assiduïtat allò que escrius; i no només això, sinó que els pots fer rumiar, vaja, que et demostra que alguna vegada has tocat algun tema que a algú l'importa, que has connectat amb els pensaments i les idees d'algú. I això, amics, és una de les majors recompenses que hom pot tenir en aquest medi.

Per això em va causar alegria veure que companys com ara en Uribetty, la Laia, en Dan i l'Anna em van proposar el premi-meme anomenat "blog solidari". I segons les normes del mateix jo ara tinc que mencionar set blocs més, i ací bé un dels problemes dels "memes": escollir els blocs als que els hi passes!!. D'aquest en concret, i com molt bé diu en Dan, hi ha diferents versions. Jo he optat per aquella que diu «es tracta de distingir set blocaires que comparteixen idees i opinions, o que simplement mostren el que saben i ho fan d'una forma totalment altruista, generosa i voluntària, sols pel plaer de compartir.»,… però interpretant-la una mica.

M'explico, dels blocs dels qual sóc seguidor amb la majoria comparteixo idees i opinios, i generalment, comparteixen la informació de forma altruista, generosa i voluntària. Així que he decidit centrar-me en la part de "mostren el que saben", en el sentit enciclopèdic de "saber". I no estic dient que els demés no ensenyin res, ben al contrari !! Sovint mostren idees, vivències i opinions molt interessants, però que al ser personals no entren en aquesta definició de saviesa.

Així que els blocs que menciono, són :

· Centpeus : Què puc dir que no hagin dit ja? Fa màgia i converteix el tema d'unes avorrides classes de ciència en interessants apunts que ens permeten conèixer aspectes molts diversos del món científic d'una forma agradable. Estic segur que si s'utilitzes el seu mètode com a patró per a dissenyar programes docents obtindrien bons resultats acadèmics.

· Pa sucat amb oli : Haig de reconèixer que per a mi, noi de ciències tecnològiques, crear i interpretar l'art em costa una barbaritat. Per això tinc una sana enveja de veure com l'autor d'aquest bloc té el do de crear poesia dels fets més comuns, i més encara, de fer poesies curtes amb força sentiments. Ja diuen que el bo, si curt, dues vegades bo.

· Cirereta : En aquest bloc s'uneixen dues coses, ja que a més de compartir i explicar molts coneixements, per a mi desconeguts, sobre els dofins també aporta una certa dosis d'esperança al veure que hi ha gent entre les noves generacions que tenen totes unes inquietuds i afany d'aprendre i ensenyar que, lamentablement, hauria d'estar més estès.

· Biblosfera : Ja només pel fet de llegir els seus comentaris bibliogràfics aquest bloc hauria de ser imprescindible. Però si sumem que la persona que ho escriu té tendències frikis semblants a les meves, tenim un cocktail totalment recomanable.

· Taxidriver : Perquè presenta la societat i la gent que hi viu en ella d'una forma totalment diferent a la que jo puc percebre, i que moltes vegades em sorprèn, vaja, per a mi és una finestra a hàbits i aspectes socials totalment desconeguts.

· Tobuushi : Un lloc on m'expliquen, amb les meves paraules, la meva llengua i la meva forma de ser, com és la societat, la gent i els pobles d'un país tan llunyà com és el Japó. I no només m'ho expliquen, sinó que m'ho raonen amb la nostra lògica per a que ho puguem entendre. Una veritable feina digne de remarcar.

· eScriptorium : Un dels blocs que em van induir a crear el meu i que, tot i que no s'actualitza lamentablement molt darrerament, és un exemple del que és un bloc on aprendre coses. Una presentació de fets impecable acompanyats de raonaments assenyats i fonamentats, amb els que pots estar d'acord o no, però que no et deixen de sorprendre per la seva meticulositat.

Nota fotogràfica : Només un detall que hom pot veure al Port de Barcelona, al costat de la Rambla de Mar, aquests dies. Prefereixo no comentar el que em fa passar pel cap aquesta imatge…

Convent del Temple
Clickables

 

Me'n vaig al badiu…

(esperant un estat propi)

[@more@]Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 comentaris a l'entrada: Bloc solidari… si, jo també

 1. Anna diu:

  al final em posaré vermella, tant premi! 😛

  m’ha agradat el teu resum del blog 😉

 2. Carquinyol diu:

  AhSe: Una figura d’un home passiu que mira el cul d’una gavina, gavina que de tant en tant se li c**a al damunt… cal que digui el simbolisme ? 😛

  Txell: És més un meme que un premi companya!! Apa ànim amb la feina !! 😀

  Anna: “me pongo colorada cuando me premias, me pongo colorada…” 😛

 3. Alalluna diu:

  Doncs jo tinc curiositat de saber que simbolitzen aquestes estàtues blanques al port vell… La teua “versió”, m’agrada jajaja i la comparteixo, però no crec que sigui aquest el motiu principal per haver-les posat on són. El cas és que la curiositat sempre pot, ja m’assabentaré…

 4. Uribetty diu:

  Moltes gracies per aquetes paraules tant belles company.
  Una abraçada!

 5. Carquinyol diu:

  Alalluna: Ja m’ho explicaràs, que jo també tinc aquesta curiositat 🙂

  Uribetty: De res company !! 😀

  Laia: Ja dic jo que llegeixo sovint massa ràpid!! Jo convençut que era allò altre… en fi, moltes gràcies per les teves paraules, la veritat és que hem van fer molta il·lusió !! Sort amb el treball !! 😀

 6. Felicitacions solidaàires!

Els comentaris estan tancats.