Espanyols de dretes i d’esquerres

(Encetem un micaco comparatiu…)

Uns dels mites polítics del que és parla periòdicament és de la pretesa comprensió pels partits de l’esquerra espanyola (generalment el PSOE) cap a la sensibilitat catalana.

Tothom amb dos ulls a la cara i amb una memòria amb més de tres segons de capacitat sap que això és, simplement, mentida. El darrer exemple el podem veure al tracte vergonyós que es va fer de l’Estatut aprovat pel Parlament del Principat i de l’incompliment per part del sr. Zapatero de la seua paraula. Ja sabem prou bé que els partits espanyols només volen als catalans quan es poden aprofitar d’ells, en cas contrari, tot és queda en bones paraules.

Una nova mostra de tot això que us dic la podeu trobar recentment. No fa gaire, la sra. Nebrera, número 2 del PP per Barcelona, va fer un míting a Matarò on va titllar de "mal nascuts" als que "no estimen la seva terra d’acollida, obliden les seves arrels o als que consideren que per ser català calgui deixar de ser espanyol". Jo, de fet, no estic d’acord amb cap de les tres. Als que no estimen la seva terra d’acollida els anomenaria desagraïts i respecte a oblidar les seves arrels, ja m’agradaria saber el que significa per ella això, vaja, que m’agradaria saber si pensa el mateix d’un esportista que es nacionalitza espanyol i obté medalles i d’un immigrant que va venir a Catalunya i que s’ha tornat sobiranista.

Ara voldria comparar aquesta frase de la sra. Nebrera amb una frase pronunciada fa uns mesos, dins de la batalla de banderes que envoltava el tema del Castell de Montjuïc. El personatge en qüestió va dir que "la bandera d’Espanya, al costat de la de Catalunya i la de Barcelona, onejarà permanentment" en aquest edifici, i afegia que no creia que la bandera d’Espanya "pugui molestar cap ben nascut". El personatge que va dir això era, com no podia ser d’una altra manera, el sr. Bono, del PSOE.

PP, PSOE… tan si val, respecte els catalans els dos tenen les mateixes idees. Ja diu aquella celebre frase d’en Pla que "el que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres"… encara que, ho admeto, considerar a Bono un espanyol d’esquerres potser és anar una mica massa lluny. Bé, d’esquerres potser no, però espanyol…

Me’n vaig al badiu… (esperant un estat propi)

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: Espanyols de dretes i d’esquerres

 1. Tresinores diu:

  O tant! Quina gràcia que fan els que creuen que el PSOE ( o esquerres) són més pròxims a la “sensibilitat catalana”.

  Sense anar gaire lluny i en la present legislatura, no cal recordar que va ser la de la Vega que va promoure el joc brut a Fresno o el Moratinos que va presentar un tractat de la UE en Català i un altre en Valencià per dislocar i dividir la nostra llengua. Que quan voten a Madriz fan el mateix, sigui l’”uruport” del prat o qualsevol cosa. Siguem una mica més vius.

 2. Tresinores diu:

  Afegir també:

  Antes roja que rota.

  Antes de derecha que deshecha.

 3. dan diu:

  Si, de vegades els topics ens cegen. I mira que no es dificil fer una mica de memoria.

 4. Carquinyol diu:

  Si molts catalans comencessin a veure que dels veïns espanyols no podem esperar cap ajuda ni comprensió, un altre gall ens cantaria !!

 5. xuefei diu:

  Thank you for sharingEmicsoft Total Media 変換はDVDリッピングと動画変換ソフトが含まれています。このベストの変換ソフトが(AVI、MPEG-4、MPEG 1/2、 MOV、FLV、3GP、VOB、 DivX、XviD、WMV、MKV、M4V)などの動画形式、(MP3、WMA、WAV、AAC、AC3、AIFF、)などの音声形式、(MTS、 M2TS、TRP、TP、MOD、TOD、HD MP4、HD MOV、HD VOB、HD AVI)などのHD動画形式をサポートして、(iPod、iPhone、Apple TV、PSP、PS3、Xbox 360、 Gphone、 BlackBerry、mobile phone)などのすべてのマルチメディアプレーヤーをサポートします。
  動画変換 MP4、H.264/AVC MPEG-4、MOV、AVI、DivX、XviD、 ASF、WMV、MPEG、VOB、3GP、3G2、MKV、FLV、SWF、DVD、DV、VCD、SVCD,などのビデオフォーマットを変換します。
  MTS変換 ソフトウェアはMTSを動画形式(AVI、 MP4、 WMV、 MOV、 3GP、 FLV、 DivX、 XviD、 MPEG等)、 音形式 (MP3、 WMA、 WAV、 AAC、 AC3、 OGG等)、 HD 動画形式(HD MOV、 HD VOB、 HD MP4、 HD AVI等) と種々のデバイス(iPod、 iPhone、 Apple TV、 PSP、 PS3、 Xbox、 Zune、 Wii、 BlackBerry、 mobile phone等)に変換すろことができます。

Els comentaris estan tancats.